Ξενοδοχιακές κλειδαριές

Ξενοδοχιακές κλειδαριές – εξοικονόμηση ενέργειας

Τι είναι

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση για τα δωμάτια και τους χώρους του ξενοδοχείου, εξασφαλίζοντας έτσι την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και όλα τα χαρακτηριστικά ενός έξυπνου δωματίου.

Πως δουλεύει

Έξω από το δωμάτιο υπάρχει καντράν με το νούμερου του δωματίου και την ένδειξη της κατάστασης του (ελεύθερο, κατηλλειμένο, μην ενοχλείτε). Ο αναγνώστης της κάρτας  μπορεί να είναι είτε στο πόμολο είτε στον τοίχο. Στο εσωτερικό του δωματίου υπάρχει ειδική θήκη τοποθέτησης της κάρτας, ρυθμίζοντας έτσι (από το κεντρικό ρελέ) την παροχή ρεύματος του δωματίου(φώτων, κλιματισμού, κτλ.). Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι κάρτες μπορούν να προγραμματιστούν εύκολα και γρήγορα απευθείας από την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου επιλέγοντας μόνο τον αριθμό του δωματίου και τις παροχές που αυτό μπορεί να έχει. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των καρτών και σε περίπτωση ανάγκης για λόγους ασφαλείας υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης τους.

Επιπλέον, ο πελάτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα του όπου υπάρχει σύστημα χρέωσης στο ξενοδοχείο, όπως μπαρ, εστιατόριο, αρκεί να συνδέεται με το λογιστικό πρόγραμμα του ξενοδοχείου. Επίσης για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του, ο πελάτης με την κάρτα του και με την χρήση κάποιων από τα σημεία πρόσβασης θα μπορεί να ενημερώνεται για τις συνολικές χρεώσεις του καθώς και να κλίνει ραντεβού στις παρεχόμενες υπηρεσίες του ξενοδοχείου (εστιατόρια, σπα ,κτλ.)

Επίσης είναι σημαντική η παροχή master καρτών, οι οποίες παρέχουν δυνατότητα πρόσβασης σε επιλεγμένο πλήθος δωματίων ή ορόφων ή κτηρίων ανάλογα με τις ανάγκες χρήσης της.  Για την μέγιστη ασφάλεια χρήσης τους η κάθε κάρτα μπορεί περιέχει το όνομα του χρήστη της, έτσι σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να γίνει ανάγνωση των συμβάντων , όπου παρουσιάζονται όλα τα συμβάντα που πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο δωμάτιο από ποιούς χρήστες και τι ώρα.

Τέλος παρέχονται πανελάκια διαχείρισης φωτισμού και κλιματισμού του δωματίου. Μικρής  κ όμορφης σχεδίασης  που μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο δωμάτιο (πχ στο κομοδίνο)  και να προσφέρουν την ρύθμιση της έντασης όλων των φωτισμών του δωματίου καθώς και των κλιματιστικών.

Πλεονεκτήματα

 • Μέγιστη ασφάλεια κ ευκολία
 • Λειτουργία με έξυπνες κάρτες προσέγγισης (δεν υπάρχουν επαφές, δεν χαλάνε αν βραχούν). Οι κάρτες μπορούν να τυπωθούν (logo ξενοδοχείου, διαφήμιση…)
 • Αυτόνομη λειτουργία χωρίς κεντρικό υπολογιστή, ο προγραμματισμός γίνεται τοπικά.
 • Οι κλειδαριές καταγράφουν τα συμβάντα και θυμούνται πια κάρτα ήρθε σε επαφή με τον αναγνώστη (πελάτης, καμαριέρα, συντηρητής…)
 • Οι κλειδαριές με ηχητικά σήματα ενημερώνουν αν η κάρτα ανοίξει ή όχι  την κλειδαριά, αν η πόρτα δεν κλείσει καλά και αν η μπαταρίες της κλειδαριάς είναι πεσμένες.
 • Μπορεί να υπάρξει κάρτα εκτάκτου ανάγκης, αν περαστεί από τις κλειδαριές τις ανοίγει και βγάζει ηχητικό σήμα συναγερμού
 • Αν ο πελάτης χάσει την κάρτα του, απλά βγάζουμε καινούργια καταργώντας όλες τις προηγούμενες
 • Οι κάρτες μπορούν να σβηστούν και να ξαναγραφτούν χιλιάδες φορές, η αντοχή τους εξαρτάται από την μεταχείριση
 • Δυνατότητα σύνδεσης με κεντρικό υπολογιστή. Το λογισμικό παρέχει διαχείριση όλων των δωματίων με καταγραφή και προβολή συμβάντων
 • Έλεγχος πρόσβασης  (πόρτα δωματίου, γυμναστήριο, παρκινγκ…)
 • Έλεγχος φώτων
 • Έλεγχος παροχής ή μη κλιματισμού
 • Έλεγχος κλιματισμού, αν η μπαλκονόπορτα είναι ανοιχτή ο κλιματισμός κλείνει
 • Παρουσίαση κατάστασης δωματίου στην εξωτερική μπρίζα (ελεύθερο, κατηλλειμένο, μην ενοχλείτε)
Share